Skip to content

sungai mekong

6 Aktiviti Menarik Serta Gambar di Sungai Mekong, Ho Chi Minh

Minta maaf sebab dah sebulan lebih blog nih menyepi dan takde pos baru pasal trip ke Ho Chi Minh baru-baru nih. Konon sibuk nak buat macam-macam. Konon tunggu ilham. Konon nak tulis citer best. huh

Dalam bulan April hari tuh aku, adik aku and dua orang kawan lain terbang ke Ho Chi Minh.

Sekarang aku bukan nak citer pengalaman je tapi aku juga nak share gambar aktiviti menarik di Sungai Mekong hari tu.

sungai-mekong-vietnam-blog-fariz-izhan

Fakta: Sungai Mekong adalah antara sungai yang terpanjang di dunia dengan mengalir melalui 6 buah negara iaitu China, Myanmar, Thailand, Laos, Kemboja dan Vietnam.

Tempoh perjalanan ke Sungai Mekong dari bandar Ho Chi Minh adalah 2 jam. Maka bermula lah aktiviti kiteorang sebaik saja naik bot menuju ke destinasi pertama iaitu lokasi pembuatan gula kelapa. Read More »6 Aktiviti Menarik Serta Gambar di Sungai Mekong, Ho Chi Minh