Pakej Jepun 6 Hari 5 Malam Trip Musim Bunga 2018 – Itinerary Lengkap Wilayah Kanto

Update ringkas. Saya dan puan Hajar(walaupun dia sebaya saya) telah bekerjasama untuk menyediakan pakej dan itinerary percutian korang ke seluruh negara asia seperti Jepun, Vietnam, Thailand, Indonesia dan lain-lain lagi untuk anda.

Namun buat masa sekarang ini hanya negara Jepun dan Vietnam. Nanti kiteorang update untuk negara-negara lain. Okay. 😀

Siapa Hajar?

Puan Hajar atau Sis Hajar atau Hajar merupakan agent travel dibawah nama Hyca Travel yang pernah bawa saya jalan ke Ho Chi Minh dan masih aktif bawa orang travel ke Jepun dan Vietnam sehingga kak Hajar korang available. Saya akan bagi contact Hajar di bawah untuk korang Whatsapp atau Facebook Messenger.

Itinerary trip 6 hari 5 malam juga telah disediakan dibawah. Juga sesuai untuk percutian pada musim luruh. 🙂

** Deposit sebanyak RM500.00 diperlukan untuk confirm. Baki bayaran diperlukan selewat lewat 2 bulan sebelum tarikh perjalanan. Deposit yang telah dibayar akan digunakan untuk menempah penginapan dan membeli tiket flight tour guide. Setiap bayaran Deposit TIDAK akan di kembalikan sekiranya pembatalan trip oleh perserta.

Pakej Ini Termasuk:

  • Penginapan:
    – Share House group ,kitchen, aircond/heater, private bathroom (bilik air dalam rumah)
    – or HOTEL 2 Star (TWIN) private bathroom
  • Keseluruhan Tambang Pengakutan Awam mengikut jadual perjalanan termasuk Ropeway Fuji
  • eTIQa Plantinum World Traveller Care Insurance
  • Sim Kad Data internet
  • Tour Guide

Tidak Termasuk:

  • Ticket Penerbangan
  • Makan (sila bawak bekalan makanan jika berhajat untuk masak)
  • Bayaran Masuk ke tempat lawatan (jika dikenakan bayaran)

Tanpa melengahkan masa. Ini dia itinerary itu..

Itinerary Lengkap 6 Hari 5 Malam

** Jadual dibawah boleh berubah mengikut kehendak perserta atau situasi semasa **

BIL HARI MASA AKTIVITI CATATAN
1 Day 1 N/A Tiba Tokyo By bus khas
Check-in hotel/guest di Tokyo or van
2 Day 2 7.00am *TSUKIJI Market By train
s/d GINZA – Nissan Cafe and subway
s/d *SHINJUKU
*Gov Tower
s/d *SHIBUYA – Shibuya Crossing
s/d *HARAJUKU
– Yoyogi Park
– Meiji Shrine
s/d – Balik hotel TOKYO
3 Day 3 6.30am – Bergerak ke KAWAGHUCHIKO (FUJI) High way bus
1 jam 30 minit
s/d *LAKE SAKO Green line bus
– Rent KIMONO Bayaran 1,000 yen
s/d *LAKE KAWAGHUCHI Red line bus
– Kachi kachi ropeway
s/d *TOUR LAKE FUJI Lunch
5.00pm – Bergerak balik ke TOKYO
s/d – Balik hotel TOKYO
4 Day 4 9.00am – Bergerak ke Kawagoe – Samurai Town JR Train
s/d *KAWAGOE – By bus
s/d – Balik hotel TOKYO
5 Day 5 8.00am *ASAKUSA – Tokyo Skype Tree JR Train
*AKIHABARA – Electric Town
s/d *NIPPORI – Textile District
*UENO – Shopping
s/d – Balik hotel TOKYO
6 Day 6 9.00am – Check out By train
*TOKYO TOWER
– Free and easy
4.00pm – Bergerak ke hotel Ambil beg
s/d TOKYO By bus khas
– Check in dan pemeriksaan or van
– ETD TOKYO

** Bundle Trip atas Permintaan tambahan 3,000-5,000 yen di kenakan.

Update: Itinerary yang saya tulis ini dalam proses kemaskini/rombak/update dari masa ke masa untuk menjadikan trip korang berbaloi-baloi. Sabar ya. 🙂

Nak tanya apa-apa. Contact/WhatsApp je Fariz di nombor ini; 017-9927 319. Atau PM Facebook saya ini; Facebook Fariz Izhan. Mula dengan memberi salam dan dapat/jumpa pakej serta itinerary ini daripada blog Fariz. 🙂

Tip travel pada musim bunga

  • tak perlu bawa pakaian sejuk yang tebal-tebal sebab bukan musim sejuk
  • rekod video buat kenangan musim bunga di Jepun
  • nikmati bunga sakura di taman lebih lama berbanding shopping mall
  • study mendalam tentang app dan cara edit gambar di dalam entri saya sebelum ini
  • jangan serius sangat dan have fun! 🙂

Travel Group

Mengenai travel group. Setakat ini Hajar bawa 10 hingga 15 orang untuk 1 group. Korang boleh deal sendiri dengan sis Hajar sendiri kalau kurang atau lebih daripada itu.

Mesej je cakap korang dapat itinerary ini dari blog saya dan harap boleh kawtim lah harga itu dengan sebaiknya. 🙂

Maka dengan itu…

Korang dah boleh start plan bila nak contact Hajar untuk menempah dan terus menabung bagi trip musim bunga sakura 2018 di Jepun seawal bulan april nanti!

Note: Pakat lah dengan mama/abah korang merangkap bendahari yang disayangi untuk pegang/simpan duit travel itu, ya.

Berminat?

Hubungi Fariz:

Selamat melancong pada musim bunga sakura.

Sekian dari saya dan terima kasih kerana membaca.  Semoga entri ini memberi manfaat kepada anda. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *