Pakej Osaka dan Itinerary Kyoto 6 Hari di Jepun – Sepanjang 2018

Hi, disini saya nak share itinerary dan tempat menarik harus lawat di Osaka dan Kyoto. Kemudian korang survey dan bandingkan pakej ini. Hotel? Trivago? 

Kenapa pilih trip ini?

Sebab boleh jalan Osaka dengan Kyoto kot! Dua bandar popular di Jepun selain Tokyo. Dua bandar ini kaya dengan kebudayaan dan alam semulajadi negara Jepun yang cantik-cantik.

Saya sangat sangat syorkan untuk korang yang suka travel secara santai dan tak suka bandar yang sesak dengan orang ramai. Sesuai sangat untuk korang yang nak ber-honeymoon di Jepun. 😉

Osaka Castle

Istana Osaka merupakan salah satu mercu tanda yang terkenal dan berperanan besar dalam penyatuan Jepun dalam abad ke-16 dalam tempoh Azuchi Momoyama.

Nota: Waktu Operasi dari jam 9 pagi hingga 5 petang.

Bamboo Kyoto Arashiyama

Kawasan buluh yang menakjubkan ini telah dinobatkan sebagai tapak bersejarah dan antara kawasan paling indah dalam seluruh Jepun.

Tak kenal maka tak cinta. Kan..kan.

Kobe Mosque

Masjid Kobe merupakan masjid pertama dalam negara Jepun. Pembangunan masjid Kobe adalah hasil koleksi derma dari tahun 1928 hingga 1935.

Mohon survey pakej dan itinerary di bawah untuk lain-lain tempat menarik sekitar Osaka dan Kyoto.

Atau contact/WhatsApp je Fariz kat nombor ini; 017-9927 319 untuk tempahan dan pertanyaan.

Yosh!

Pakej Ini Termasuk:

  • Penginapan:
  1. Share House group ,kitchen, aircond/heater, private bathroom (bilik air dalam rumah)
  2. 
Or HOTEL 2 Star (TWIN) private bathroom
  • Keseluruhan tambang pengakutan awam mengikut jadual perjalanan
  • Bayaran masuk di Osaka yang bertanda ***
  • eTIQa Plantinum World Traveller Care Insurance
  • Sim kad data internet
  • Pemandu pelancong (tour guide)

Pakej Tidak Termasuk:

  • Ticket Penerbangan
  • Makan (sila bawak bekalan makanan jika berhajat untuk masak)
  • Bayaran Masuk ke tempat lawatan (jika dikenakan bayaran)

** Deposit sebanyak RM500.00 diperlukan untuk confirm. Baki bayaran diperlukan selewat lewat 2 bulan sebelum tarikh perjalanan. Deposit yang telah dibayar akan digunakan untuk menempah penginapan dan membeli tiket flight tour guide. Setiap bayaran deposit TIDAK akan di kembalikan sekiranya pembatalan trip oleh peserta.

Tanpa melengahkan masa. Ini dia itinerary itu..

Itinerary Lengkap 6 Hari 5 Malam

** Jadual dibawah boleh berubah mengikut kehendak perserta atau situasi semasa **

BIL HARI MASA AKTIVITI CATATAN
1 Day 1 N/A Tiba KANSAI By bus khas
      Check-in hotel/guest di OSAKA or van
         
2 Day 2 8.00am Tour OSAKA By train
    s/d Osaka Castle*** and subway
    s/d Tempozan Ferris Wheel***  
    s/d Belayar bersama Kapal Santa Maria***  
    s/d Umeda Building***  
    s/d Muzium House and Living***  
    s/d (Osaka Zoo as Req***)  
    s/d – Balik hotel/guest house OSAKA
         
3 Day 3 7.00am Bergerak ke Kyoto By Train
      Tour KYOTO  
    s/d Arashiyama Bamboo  
    s/d Fushimi Inasi  
    2.00pm Bergerak ke Uji By Train
      Tour Uji Jalan kaki
    5.00pm Bergerak balik Osaka  
    s/d Check-in hotel/guest OSAKA
         
4 Day 4 8.00am Bergerak ke NARA By train
      NARA tour By bus
    4.00pm Bergerak balik Osaka By train
    s/d Dotonbori Osaka  
    s/d Check-in hotel/guest Osaka
         
5 Day 5 7.00am Bergerak ke KOBE By train
    s/d KOBE Tour By bus
    s/d KOBE Port Tower  
    s/d Kitano  
    s/d Chinatown (Nankinmachi)  
    s/d Masjid Kobe  
    6.00pm Bergerak balik Osaka By train
    s/d Check-in hotel/guest OSAKA
         
6 Day 6 8.00am – Check out By bus  khas
      Free and easy or Van
      – Bergerak ke Airport  
    s/d – Check in dan pemeriksaan  
    s/d ETD KANSAI  
         

 

 

Nak tanya apa-apa. Mohon contact/WhatsApp je Fariz kat nombor ini; 017-9927 319. Atau PM Facebook saya ini; Facebook Fariz. Mula dengan memberi salam dan dapat/jumpa pakej serta itinerary ini daripada blog Fariz Izhan. 🙂

atau…

WhatsApp saya 017-9927 319 cakap korang dapat itinerary ini dari blog saya dan nak tanya detail trip ni. 🙂

Maka dengan itu…

Korang dah boleh start plan bila nak contact Fariz untuk menempah dan terus menabung bagi trip Osaka di Jepun sepanjang tahun 2018 ini!

Note: Pakat lah dengan family korang merangkap bendahari yang disayangi untuk pegang/simpan duit travel itu, ya.

Contact Fariz:
Whatsapp: 017 – 992 7319Fariz
Facebook: FB Fariz Izhan

Selamat bersiar-siar ke Kyoto dan Osaka, bro dan sis.

Sekian dan terima kasih kerana membaca. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada anda. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *