6 Gambar Robot Gundam Gergasi di Odaiba Jepun

Alang-alang kat Odaiba aritu, saya pakat dengan kawan-kawan nak gi bergambar dengan robot Gundam gergasi. Kalau anda tak tahu nak pergi mana kat Tokyo. Pergilah Odaiba, ada shopping mall, pantai, show room toyota dan ikon robot Gundam nih.

3 sebab je saya nak bergambar dengan Gundam ni ;

  1. Ambik gambar gundam
  2. Boleh beli gunpla (gundam plastic model)
  3. Tengok Gundam geleng kepala (siap ada sound effect)

IMG_1320

Tengok mata dia, macam ada pilot plak duk dalam tuh pastu tekan suis on lampu. hehe

IMG_1293

Matahari nak terbenam la dia baru nak bersuara dan aktif. hehe

Processed with VSCOcam with a4 preset

Budak tu tengah syok dan mungkin dah tanam cita-cita nak jadi pilot kepada gundam tersebut..hehe

IMG_1254

Saya buat research pasal gundam nih dan saya dapati gundam adalah salah satu franchise hobi dan mainan yang terbesar di jepun.

IMG_1256

Untuk tahun 2014, franchise gundam dah menjana 80 bilion yen secara keseluruhan. Gempak habis.

IMG_1257

Pos akan datang saya akan share gunpla yang saya dah beli, orait. /bye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *